Χυτήρια ΕΝΩΣΗ Ο.Ε.

ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ που δίνει την δυνατότητα στον έμπειρο τεχνίτη, κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, να μετατρέψει ένα από τα υλικά της φύσης, τον χυτοσίδηρο (ΜΑΝΤΕΜΙ), σε δημιουργήματα έργων τέχνης.Ιδρύσαμε το 1979 τα χυτήρια χυτοσιδήρου με διακριτικό τίτλο “ΕΝΩΣΗ”, ενώνοντας το μεράκι, την αγάπη και την τεχνογνωσία για την κατασκευή δημιουργημάτων από χυτοσίδηρο και τις παραδοσιακές χυτοσίδηρες θερμάστρες ξύλου - κάρβουνου.Όλα τα χρόνια προσπαθήσαμε, μέσω των κατασκευών μας, να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητος και αισθητικής, αλλά και συναισθήματα που αγγίζουν ανθρώπους με λεπτό γούστο.Σχεδιάζοντας και δημιουργώντας κάθε κομμάτι, μεταφέραμε σ'αυτό όλη την εμπειρία και το μεράκι μας, παντρεύοντας την παραδοσιακή τεχνική με την σύγχρονη τεχνολογία.

Με εκτίμηση



τηλ. 23940 71456 φαξ 23940 71669

Ιστοσελίδα:
http://www.enosioe.gr
e-mail: info@enosioe.gr



Η γνήσια μαντεμένια κουζίνα Βεργίνα των χυτηρίων Ένωση αποτελεί την ιδανική λύση για όσους επιθυμούν να θερμάνουν μεγάλους χώρους και ταυτόχρονα να έχουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουν και να ψήνουν υγιεινά κατά τον παραδοσιακό τρόπο. Μεγάλος επισμαλτωμένος φούρνος, ένδειξη θερμοκρασίας και κεραμικά τζάμια καθιστούν την Βεργίνα ως την πιο λειτουργική και αποδοτική κουζίνα της αγοράς.
Κατασκευασμένη εξολοκλήρου από ελληνικό μαντέμι υψηλών θερμοκρασιών ώστε να έχει πολύχρονη διάρκεια ζωής και υψηλή θερμαντική απόδοση. Το ειδικό πυρίμαχο χρώμα της Βεργίνα παραμένει αναλλοίωτο χωρίς ν’ ασπρίζει ενώ ταυτόχρονα προστατεύει από τη σκουριά.

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είναι η μοναδική θερμάστρα που μπορεί να ζεστάνει ένα χώρο 60-70τμ και ταυτόχρονα να ψήνει τέλεια τα φαγητά. Την προτείνω ανεπιφύλακτα.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει κάποιος τρόπος να ξεχωρισουμε μια αυθεντική θαρμάστρα των Χυτηρίων ΕΝΩΣΗ ΟΕ απο μια απομίμηση αν δεν την αγοράσουμε από κάποιον αντιπρόσωπο;

Unknown είπε...

Φυσικά υπάρχουν τρόποι να ξεχωρίσεις το γνήσιο από την απομίμηση.
Οι βασικές διαφορές είναι οι παρακάτω:
1. Το μαντέμι που χρησιμοποιούν τα χυτήρια Ένωση είναι πρωτόχυτος υψηλών θερμοκρασιών. Οι θερμάστρες που εισάγονται κυρίως από την Κίνα είναι κατασκευασμένες από μέταλλα που προέρχονται από ανακύκλωση (παλισίδερα τα οποια λιώνουν ξανά). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το τελικό μέταλλο να μην εχει την χυμική ανάλυση που απαιτείται.
2. Το βάρος των γνήσιων θερμαστρών είναι μεγαλύτερο από τις απομιμήσεις. Για παράδειγμα ο τύπος "Βεργινα" ζυγίσει 125 κιλά ενώ η αντιγραφή της μετά βίας πιάνει τα 100 κιλά.
3. Το χρώμα με το οποίο τα Χυτήρια Ένωση βάφουν τα μεντέμια είναι σιλικονούχο ΜΗ τοξικό και πιστοποιήται για χρήση σε οικιακές συσκευές. Η αντοχή του είναι μέχρι 850 βαθμούς Κελσίου. Αυτό σημαίνει ότι είναι ασφαλές για την υγεία και δε κέγεται κατα τη λειτουργία της σόμπας. Οι απομιμίσεις βάφονται με τοξικά χρώματα τα οποία είναι ακατάλληλα για την υγεία μας και δεν αντέχουν στο χρόνο.
4. Οι γνήσιες θερμάστρες είναι στεγανοποιημένες εσωτερικά για να μη βγαίνει καπνός από τις ενώσεις των μαντεμιών. Το υλικό που χρησιμοποιείται είναι ειδικος στόκο υψηλών θερμοκρασιών.

Αυτές είναι οι βασικές διαφορές. Υπάρχουν όμως διαφορές που αφορούν στο γενικότερο φινίρισμα όπως τα λογότυπα στα τζάμια, τα επίχρυσα πόμολα και οι επίχρυσες βίδες.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το εργοστάσιό μας στο 23940 71456 ή στο info@enosioe.gr

Ανώνυμος είπε...

και που μπορεις να τις βρεις για να αγοράσεις μια τέτοια σόμπα ?
κανενα καταστημα στην βορεια Ελλαδα.. κοντα θεσσαλονικη.
και ποσο πανε οι τιμές ???

Unknown είπε...

Αγαπητέ αναγνώστη, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα προϊόντα μας.
Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας ώστε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα καταστήματα, στα οποία μπορείτε να βρείτε τις θερμάστρες που κατασκευάζουμε.
τηλ. 23940 71456 κ. Καλαϊτζής Χρήστος

Kallias Kostas είπε...

Κύριε Καλαϊτζή,
έχω την σόμπα Βεργίνα εδώ και 10 χρόνια περίπου. Ανά διαστήματα 3 ετών έσπαζαν οι εσωτερικές σχάρες που διαχωρίζουν το χώρο καύσης από τον φούρνο. Τις προηγούμενες φορές έβρισκα ανταλακτικά στην Αθήνα. Πλέον δεν βρίσκω. Η περιοχή μου είναι Αχαϊα. Θα ήθελα να μου υποδείξετε κάποιον τρόπο να προμηθευτώ τα ανταλακτικά που χρειάζομαι μιας και είμαι ευχαριστιμένος από την σόμπα και δεν θέλω να την αλλάξω.
Ευχαριστώ πολύ.
Καλλιάς Κώστας
kalliask@yahoo.gr
www.loghouseKallias.gr

Ανώνυμος είπε...

Μένω Τρίκαλα κι αγοράσαμε τον περασμένο Νοέμβρη από κατάστημα με σόμπες στην οδό Τιουσόν μια Βεργίνα στα 340euro. Ο καταστηματάρχης μας βεβαίωσε πως είναι αυθεντική. Όμως από την αρχή η σόμπα καπνίζει από τις ενώσεις και τις βίδες στις ενώσεις, από τα καπάκια-μάτια, από το πορτάκι ενώ το πορτάκι από όπου προμηθεύουμε ξύλα τη σόμπα στράβωσε και χάσκει βγάζοντας καπνό. Στην πλευρά της φωτιάς και στο πίσω μέρος η σόμπα άσπρισε. Όταν τη φουντώνουμε μυρίζει κάτι άσχημα. Ο καταστηματάρχης ισχυρίστηκε ότι θα πάψει με τον καιρό να μυρίζει ενώ ο καπνός που βγάζει η σόμπα είναι φυσιολογικός στο ξεκίνημα. Δε μου αρκούσαν οι εξηγήσεις και τσακώθηκα μαζί του θεωρώντας ότι με εξαπάτησε. Το σπίτι μαύρισε από τον καπνό που ξεφεύγει. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ .
Τάσος Μ. Τρίκαλα

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύριε,

Σας ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σας. Παρακαλώ πολύ να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά για τους για να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για τη γνήσια "Βεργίνα". Δυστυχώς κυκλοφορούν πολλές κλεψίτυπες θερμάστρες ακόμα και σε καταστήματα που συνεργάζονται μαζί μας.
Από τα λεγόμενά σας καταλαβαίνω πως δεν πρόκειται για τη γνήσια θερμάστρα αφού όπως λέτε άσπρισε το χρώμα της. Επίσης άλλη μια ένδειξη είναι τα γράμματα στο τζάμι του φούρνου. Εάν είναι άσπρα είναι κινέζικη, εάν είναι κίτρινα τότε είναι ελληνική.
Στην περίπτωση που η θερμάστρα είναι δική μας τότε να μην ανησυχείτε καθόλου διότι καλύπτεται πλήρως από εγγύηση.
Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 23940 71456 και το κινητο μου είναι 6944800602.

Ανώνυμος είπε...

Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Όντως τα γράμματα στο τζάμι του φούρνου είναι άσπρα και η εφαρμογή των τμημάτων που αποτελούν τη σόμπα απαράδεκτη με μεγάλους αρμούς-ανοχές. Στο εσωτερικό της η σόμπα για στεγανοποίηση έχει ένα υλικό που θυμίζει υαλοβάμβακα. Την πατήσαμε δυστυχώς. Θα επικοινωνήσω μαζί σας να μου υποδείξετε συνεργάτη σας με αυθεντική βεργίνα να δω τις διαφορές.
Τάσος Μαμούρης

Ανώνυμος είπε...

Το κατάστημα που είχε τη σόμπα ανήκει στην Τσουρβάκα Κωνσταντίνα "λευκοσιδηρουργείο" στην οδό Τιουσόν 27 τηλ.2431026328 Τρίκαλα

Ανώνυμος είπε...

Τέλος, έχω την απορία, μπορεί έτσι άνετα κι ωραία ο καθένας τυχαιόπουλος να αναπαράγει μοντέλα με τη στάμπα κιόλας μοντέλου που βγάζει συγκεκριμένο χυτήριο;;; Μπορώ κι εγώ δηλαδή με μερικούς τσίγκους να κάνω μια σόμπα και να την ονομάσω βεργίνα και με τον ήλιο στο πλάι;;;;

Unknown είπε...

Αγαπητέ κύριε Τάσο σας ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
Η απορία σας είναι εύλογη. Εξυπακούεται οτι δε μπορει ο καθένας να κάνει ότι θέλει χρησιμοποιόντας ονοματα και φίρμες προϊόντων χωρίς την άδεια του κατασκευαστή.
Η εταιρεία μας έχει ήδη έχει κινηθει νομικά εναντίων όλων αυτών που διακινούν και πουλάνε τις κλεψίτυπες θερμάστρες. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και μεγάλος και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Εσεις σαν εξαπατημένος καταναλωτής μπορείτε να ζητήσετε τα χρήματά σας πίσω από το συγκεκριμένο κατάστημα ΄και καλό θα ήταν να μας έλεγε και ποιος είναι ο προμηθευτής.
Εμείς θα είμαστε δίπλα σας για ότι χρειαστείτε και γι αυτό θα πρέπει να νιώθετε δυνατός και να μη διστάσετε και να ζητήσετε το δικαιο σας.
Υ.Γ. Καλό είναι να μιλήσουμε τηλεφωνικα γι αυτό θα περιμένο νέα σας στο 23940 71456 ή 6944 800602

Σοφία Ν. είπε...

Δηλαδη αυτή η "Βεργίνα" που υπάρχει στο www.oval.gr με τις φωτογραφίες τις δικές σας να υποθέσω πως είναι απάτη; Τα στοιχεία που δίνει είναι αντιγραφή απο το δικός σας blog πάντως.

Unknown είπε...

Αγαπητή κα Σοφία σας ευχαριστώ πολύ για την πληροφορία και μας τιμάει ιδιαιτέρως το ενδιαφέρον σας. Να υποθέσω πως το site στο οποιο αναφέρεστε είναι το www.ovel.gr. Αυτή η εταιρεία είναι συνεργάτης μας και εμπορεύεται τις γνήσιες θερμάστρες.

Ανώνυμος είπε...

Μετά από την προσφυγή μου στο συνήγορο του καταναλωτή και την παρέμβασή του, το κατάστημα που μου πούλησε την κλεψίτυπη κινέζικη βεργίνα μου την αντικατέστησε με μια καινούργια αυθεντική βεργίνα. Δυστυχώς στην αυθεντική βεργίνα υπάρχει σφάλμα από τη χύτευση και το πάνω μέρος της σόμπας κάνει ένα "καρούμπαλο" που αφήνει το μάτι-καπάκι στον αέρα. Κάτι που θα βγάλει καπνό σίγουρα όπως και η κινέζικη. Τέλος, ο υαλοβάμβακας κρέμεται γύρω γύρω από τη σόμπα. Ενώ το πλαίσιο που στηρίζει το τζάμι στο πορτάκι δεν έχει καμία σχέση με τη φωτογραφία που δείχνετε στο site. Το κατάστημα μου ξεκαθάρισε πως η σόμπα ήρθε από τα χυτήρια ένωση και δε φέρει καμία άλλη ευθύνη πλέον.

paylos είπε...

Αγορασα την βεργινα πριν 5.6 χρονια απο γιαννενα 400ευρω στην αρτα την βρηκα 300ευρω την ιδια ευδομαδα.Την πατησα αφου βλεπω τωρα οτι εχει 450ευρω.Ειμαι πολυ ευχαριστημενος με την σομπα.